جامعه مجازی دانشگاه پیام نور
طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - نسخه قابل چاپ

+- جامعه مجازی دانشگاه پیام نور (http://pnuforums.ir)
+-- انجمن: خانه و خانواده (/forum-186.html)
+--- انجمن: هنر در خانه (/forum-187.html)
+---- انجمن: نوشیدنی و بستنی (/forum-194.html)
+---- موضوع: طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني (/thread-27073.html)


طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - Roxana - ۱۳۹۰/۷/۲۹ ۰۱:۱۷ عصر

كيك بستني طالبي





[تصویر: timthumb-100x100.jpg]

مواد لازم :
  • كيك اسفنجي 4 تخم‌مرغي: يك عدد
  • طالبي متوسط: يك عدد
  • خامه فرم گرفته: 250 گرم
  • بستني طالبي: 400 گرم
  • شكر: به ميزان لازم براي طالبي
  • پودر ژلاتين: 3 قاشق غذاخوري
  • آب سرد: يك ليوان
  • طالبي و خامه براي تزئين: به ميزان لازم
  • روش تهیه : 1. ابتدا كيك اسفنجي 4 تخم‌مرغي را كه در قالب كمربندي به قطر 30 سانتي‌متر آماده كرده‌ايم از قالب جدا مي‌كنيم.
    2. قالب را مي‌شوييم و دوباره كيك را داخل قالب قرار مي‌دهيم.
    3.خامه فرم گرفته و بستني را با همزن برقي خوب هم مي‌زنيم تا پف كرده و مخلوط شوند.
    4. نيمي از طالبي را براي تزئين كنار مي‌گذاريم و نيم ديگر آن را داخل مخلوط‌كن مي‌ريزيم كه در واقع به شكل آب طالبي درآيد.
    5. به ميزان دلخواه به طالبي شكر اضافه مي‌كنيم تا شيريني مطلوب داشته باشد.
    6. طالبي را به مواد خامه و بستني اضافه مي‌كنيم. پودر ژلاتين را روي آب سرد پاشيده و روي بخار كتري قرار مي‌دهيم تا ژلاتين ذوب و يكدست شود.
    7.وقتي مواد بستني كمي برودت خود را از دست داد ژلاتين را به كرم اضافه مي‌كنيم و مواد را سريع روي كيك مي‌ريزيم.
    8. قالب را به مدت 6 تا 8 ساعت داخل يخچال مي‌گذاريم و پس از اين‌كه دسر كاملا خودش را بست آن را از قالب جدا كرده و داخل ظرف مورد نظر سرو مي‌كنيم.
    9.روي كيك را با خامه و توپ‌هايي از طالبي تزئين كرده و مي‌توانيم همانند عكس ديواره‌هاي آن را با كمي خامه و گندم عسلي بپوشانيم.



در پاسخ به: طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - Roxana - ۱۳۹۰/۷/۲۹ ۰۱:۱۸ عصر

بستنی گردویی


[تصویر: 198513-2008-4-2-10-31-5-100x100.jpg]
مواد لازم:
شکلات خرد شده=115 گرم
شیر=150 میلی لیتر
خامه=300 میلی لیتر

کشمش=50 گرم
بسکویت خرد شده=30 گرم
گردوی خرد شده=30 گرم
طرزتهيه
شكلات را با شير در ظرف كوچكي بريزيد و روي اجاق گاز قرار دهيد تا با حرارت ملايم گرم شود و شكلات در شير ذوب شود. اين مخلوط را كنار بگذاريد تا سرد شود.
خامه را در ظرف ديگري بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد. مراقب باشيد خامه را بيش از اندازه هم نزنيد تا به كره تبديل نشود. سپس مخلوط شكلات و شير را به آن اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد.
مايه بستني را در يك ظرف يا قالب مناسبي كه بتوانيد در فريزر قرار دهيد بريزيد و آن را داخل فريزر بگذاريد تا زماني كه كريستال هاي يخ در لبه هاي ظرف ديده شوند. بستني را از فريزر خارج كنيد و خوب هم بزنيد. سپس بيسكوييت، كشمش و گردو را در آن بريزيد و مخلوط كنيد تا در تمام بستني پراكنده شوند. بستني را دوباره در فريزر قرار دهيد تا كاملا ببندد. حال بستني آماده ي سرو است.


در پاسخ به: طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - Roxana - ۱۳۹۰/۷/۲۹ ۰۱:۱۸ عصر

بستنی زعفرانی


[تصویر: ice_cream-100x100.jpg]
مواد لازم
تخم مرغ: 3 عدد
شير: 4 ليوان
وانيل: يک سوم قاشق چايخوري

زعفران: يک سوم قاشق چايخوري
شکر: يک و نيم ليوان
گلاب: 1 ليوان
ثعلب: يک دوم قاشق مرباخوري
طرز تهيه
ثعلب و وانيل و شکر را مخلوط کرده و تخم مرغها را به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا سفت شود و به آن شير و گلاب اضافه کرده و ظرف را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا جوش آيد، بعد بگذاريد خنک شود، زعفران را در يک قاشق آب حل کرده و اضافه کنيد و در فريزر قرار دهيد، مرتب مايه بستني را هم بزنيد تا کش بيايد و بستني سفت شود، بستني قابل مصرف است.


در پاسخ به: طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - Roxana - ۱۳۹۰/۷/۲۹ ۰۱:۱۹ عصر

فالوده خانگی


[تصویر: index.jpeg]
مواد لازم :
نشاسته 250 گرم
آب 2 ليوان
گلاب یك سوم ليوان
طرز تهيه :


آب و نشاسته را مخلوط كرده و در قابلمه نچسب مي ريزيم ، و آن را روي حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبي مرتب به هم مي زنيم تا مايه فالوده بجوشد . سپس گلاب را اضافه كرده و آن را به هم مي زنيم تا غليظ و كاملاً كشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گيرد ( براي اين كار بايد حداقل 20 دقيقه وقت صرف كنيم ) . سپس در ظرف بزرگي ، آب و يخ فراوان مي ريزيم و آن را نزديك چرخ گوشت قرار مي دهيم ، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل كرده و مايه فالوده را در چرخ مي ريزيم . ظرف يخ را طوري قرار مي دهيم كه رشته هاي فالوده داخل آن بريزد . مرتب و به آرامي ، با دست آن را زيرورو مي كنيم . ( بهتر است اين كار با دستكش انجام شود تا دست يخ نكند ) .
پس از اتمام كار مقداري يخ را خرد كرده و كمي گلاب و شربت آبليمو اضافه مي كنيم . در موقع سِرو مي توانيم روي آن كمي شربت آبليمو بريزيم و با يك حلقه ليمو ترش برش زده ، آن را تزئين كنيم .


در پاسخ به: طرز تهيه انواع بستني و كيك بستني - Roxana - ۱۳۹۰/۷/۲۹ ۰۱:۱۹ عصر

بستني شاه توت


[تصویر: SF17-1079-photo.jpg]
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
شاه‌توت؛ ۵ پیمانه یا ۵۰۰ گرم
پودرقند؛ ۶ قاشق سوپ‌خوری یا ۷۵ گرم
خامه؛ یک و یک‌چهارم پیمانه - بیسکویت؛‌ چند عدد برای تزیین - شاه‌توت؛ مقداری برای تزیین
روش تهیه:


۱ ) شاه‌توت‌ها را داخل سبدی بریزید و بشویید تا خاک و گرد و غبار آن از بین برود، سپس قابلمه‌ای آماده کنید و شاه‌توت را همراه ۲ قاشق سوپ‌خوری آب و پودرقند داخل قابلمه بریزید. در ظرف را بگذارید و مدت ۵ دقیقه روی شعله اجاق‌گاز قراردهید تا نرم شود.
۲ ) سبد فلزی یا پلاستیکی را روی کاسه‌ای قرار دهید و شاه‌توت‌های پخته را داخل سبد بریزید؛ سپس با قاشق چوبی شروع به له کردن آنها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یکدست شبیه پوره پیدا کند. بعد آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش کم شود و سپس به داخل یخچال منتقل کنید.
۳) با همزن دستی یا برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود؛ سپس پوره شاه‌توت را به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن به مدت ۲ ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح خودش را بگیرد، در فریزر قرار دهید.
۴ ) بعد از این مدت، مخلوط شاه‌توتی را از فریزر بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانه‌های پودرقند خرد شود؛ این کار را در دستگاه غذاساز نیز می‌توانید انجام‌دهید. سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و این‌بار بعد از ۴ ساعت یا بیشتر سرو کنید. البته در این فاصله نیز پس از گذشت ۲ ساعت، یک‌بار دیگر مواد را بیرون آوریدو مانند بار قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
۵ ) در پایان مقداری از بستنی شاه‌توتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله درآورید و پس از ریختن در ظرف موردنظر، همراه با بیسکویت و شاه‌توت تازه سرو کنید.